Fiscale voordelen
Stoelmassages vallen
ook in 2018 onder de
ARBO voorzieningen
Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming van de belastingdienst moet de stoelmassage in redelijkheid deel uit maken van het
arboplan van een bedrijf
Je hebt als werkgever een arboplan.
De massages maken in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats.
De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid.
Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.
MassageWork helpt je graag verder om onze diensten op te nemen in je arboplan en informeert je over de ins en outs. Neem vrijblijvend contact op voor meer infomatie.
Veranderingen in 2015 (WKR)
Als er niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de stoelmassages nog steeds onbelast worden verstrekt, maar gaan dan wel ten koste van de 1,2% vrije ruimte in de werkkostenregeling. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.
Met ingang van 1 januari 2015 is voor alle werkgevers de werkkostenregeling verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel regelt. Alles wat je als werkgever vergoedt of verstrekt aan een werknemer wordt in eerste instantie tot het loon gerekend. Ook als het gaat om het vergoeden van kosten! In de nieuwe regeling van de belastingdienst mag je als werkgever je personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Het is dus niet langer meer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemer bij te houden, dan kan nu bedrijfsbreed.
Wij helpen je graag verder
Kosten stoelmassage beduidend goedkoper
De overheid stimuleerd het bedrijf zorg te dragen voor gezonde werknemers.

Heb je als werkgever een arbo
plan dan vallen de werkelijke kosten een stuk lager uit voor de stoelmassages.
Fiscale voordelen
De overheid stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Stoel en reflexzonemassage maken deel uit van deze investeringen die voor 100% als bedrijfskosten mogen worden opgevoerd. De werkelijke kosten van de stoelmassages zullen hierdoor een stuk lager uitvallen. Stoelmassages behoren tot de ‘nihilwaardering'. Het werkkostenregeling forfait blijft op deze manier onbelast, zodat 1,2% van de totale (fiscale) loonsom volledig kan worden benut. De kosten voor stoelmassages registreert je als eindheffingsloon. De BTW is als voorbelasting aftrekbaar van de omzetbelasting. De belastingdienst stelt echter een aantal voorwaarden. Deze zijn:
06 122 383 26
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  

INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl

HELP ONS EN SCHRIJF EEN REVIEW
Ben je tevreden met de massage die je hebt ontvangen. Dan stellen wij het op prijs als je een review zou willen schrijven
GA DIRECT NAAR